Nu finns en grön nyhet i Vaksala: Puustellis köksbutik i Uppsala har fått in supermiljököket Miinus i sortimentet.
Den 1 september inviger vi den nya köksutställningen med buller och bång – kom och se den revolutionerande köksinredningen!

Puustelli ägnade fem år och miljoner euro åt att utveckla världens första supermiljökök, en köksinredning som bara har ett hälften så stort ekologiskt fotavtryck som standardinredning.
– Många av standardmaterialen i köksinredningar släpper ut otrevliga ämnen i inomhusluften, som formaldehyd och kolväten. Dessutom är de tunga, säger Richard Moberg, ansvarig för Miinus hos Puustelli.
– Därför var det ett stort kliv framåt för hela köksvärlden när Puustelli till slut lyckades hitta ett annat sätt att bygga köksinredning – med biokomposit och massivt trä.

Säljs i Uppsala
Nu får alla Uppsalabor det lättare att lära känna Miinus-inredningen när Puustellis butik i Uppsala får ett utställningskök i Miinus-serien.
– Det här är en produkt vi är otroligt glada och stolta över – det känns som om hela butiken har lyft i och med den här satsningen, säger Josefin Tivell, butikschef i Puustellibutiken.
Det märks också i utställningen: Miinusköket har fått ett helt eget rum i butiken där kunderna kan se och känna på inredningen, se de många olika alternativ som finns och lära mer om hur Miinus-serien kan vara så miljövänlig.

Snygg design och yppersta kvalitet
Det som gör Miinus speciellt är inte bara att det är så pass snällt mot miljön. Det är att det är snällt mot miljön, samtidigt som det håller yppersta kvalitet och har en modern, snygg design.
– Visst är Miinus en produkt med miljö i fokus, men du får också fantastiskt fina kök. Många tror att du behöver tumma på utseende, förvaring och så vidare i ett miljösmart kök, men det behöver du ju inte, säger Josefin Tivell.

Köksinvigning med fest
Lördag 1 september invigs den nya köksutställningen officiellt i butiken.
– Vi kommer att visa upp köket och bjuda alla gäster på något ätbart. Vi har också ett riktigt bra invigningserbjudande, halva priset på keramiska bänkskivor, säger Josefin Tivell.
För medierna finns möjlighet att få en visning av Miinus-köket redan den 27/8 – välkommen!

För mer information om supermiljököket Miinus : www.miinus.se

Kontakt :

Josefin Tivell
Butikschef Uppsala
Telefon :0706-34 07 06
E-post :josefin.tivell@puustelli.com