​

Välja, välja, välja ...

När jag väl bestämde mig för att det var en Miinuskök som vi skulle bygga så kommer ju alla de andra 100 miljoner detaljerna man måste tänka på. Inte bara sådana saker som får vi tillräckligt med arbetsyta? Var ska kylen stå och var lägger man sopstationen bäst. Utan också såklart vad ska det vara för färger, bänkskiva, handtag och allt sådant härligt.
 

​

Blått kök ställer krav

Jag ville ha ett kök i färg. Och ett kök som inte bara såg snyggt ut utan även kändes gediget. Mitt förra kök var grönt så nu var jag mer inne på ett blått kök. Men blått är visserligen flott men en svår kulör.  Att det skulle vara den borstade Miinus-luckan var det inget snack om men jag fick den i blått.

För att få ett bryt mellan den lite räfflade, borstade ytan och bänken så valde jag en skiva i gråsvart – granit. Jag var ju som alla andra just nu sugen på en vit/grå bänkskiva i marmor men gick tillslut på en mer tålig skiva i granit. 
För att komma ut lite från snedtaket och för att få mer avlastningsyta så blev bänken 70 cm djup i stället för normala 60cm. Det brukar jag göra i alla kök jag bygger. 

​

Zick-zackig New York-känsla

Eftersom det inte får plats med överskåp vid själva köksdelen i rummet så satsade vi på ett stort vitrinskåp byggt av överskåp till vänster om hela köksmodulen – där vi kan samla allt från papper, kokböcker till extra tjusiga prylar som vi vill lyfta fram. Jag hoppas verkligen att det kommer bli bra! Jag gillar att min rosa vägg kommer synas bakom och det sicksackiga i stommarnas sidokanter påminner om sådana evakueringstrappor som finns på hus i New York –  me like!

​

Leverarat!

Och till slut så kom ju köket! Nu får jag bara hoppas att det blir så bra i verkligheten som jag tror i mitt huvud!?!

 

Hitta Isabell på nätet:

Blogg: isabelle.elledecoration.se

Instagram: isabellemcallister
#isabelleflyttar