Det gamla köket i lägenheten.​
Det gamla köket i lägenheten.​

”Furufest” på fel våning

Vi vann budgivningen – jippii! Inte bara mer plats för hela familjen utan också en hel lägenhet att sätta tänderna i – perfekt för mig som älskar att bygga och fixa. Det mesta var ganska enkelt. Jag visste precis vilken rosa jag ville ha på den stora väggen i vardagsrummet och hur barnens rum skulle bli.

Men köket? Just nu ligger det på nedervåningen – en riktig furufest från 1974. Lågt och otympligt är det också. Men det gör inte så mycket. Själva idén är ju att vi ska flytta köket från nedervåningen och upp till det stora rummet på övervåningen. Så det här gamla – det får rivas ut!
 

Pentry på övervåningen.​
Pentry på övervåningen.​

Miinus väckte nyfikenhet

Vi hade ju sådan tur för där uppe fanns det redan ett pentry vilket ju innebär att det redan fanns vatten och därför relativt enkelt eller iallfall billigare än att flytta ett helt kök bara så där. Sen var det ju det där med hur ett kök ska se ut. Jag hade först tänkt att bygga ett blandat kök med återvunna möbler. Ett hopkok av nytt och gammalt eftersom jag gillar att pussla när jag bygger och älskar tanken på återvinning.  Men sen träffade jag Pekka från Puustelli Miinus på Hem & Villa-mässan när jag jobbade där och han började berätta om tanken bakom Miinus. Jag blev direkt nyfiken.
 

​
​
Vattenfast stomme: i Miinusbutiken finns ett akvarium med en köksstomme i – en illustration både av fukttåligheten och miljövänligheten.​
Vattenfast stomme: i Miinusbutiken finns ett akvarium med en köksstomme i – en illustration både av fukttåligheten och miljövänligheten.​

”Befriande bra”

Pekka och jag sågs ett par gånger i Täby så jag fick känna på alla material och verkligen se vad det var jag behövde i just mitt kök. Eftersom vi bor i en vindsvåning med snedtak och inte jättemycket plats så var det såklart viktigt att komma på den bästa lösningen för att få ett så praktiskt kök som möjligt.

Förutom de borstade luckorna, genomgående stommarna – att man kan tex kakla bakom överskåpen – så var det ju framför allt hela miljötänket med Miinus som fick mig på fall. Att man tänker på miljön ur flera vinklar – allt från frakt till material till att det ska vara giftfritt.

Det är så befriande när man ser på en produkt som i grund och botten sett likadan ut i 50 år och att någon nu helt tänker om. Och att det blir så bra på köpet! Heja.
 

Hitta Isabelle på webben:

Blogg: isabelle.elledecoration.se
instagram: isabellemcallister
#isabelleflyttar