För många är det självklart att överskåpen i köket ska gå hela vägen upp till taket och ha takanslutning. Praktiskt och mycket plats: varför skulle man inte ha det så?

Köket en del av vardagsrummet

Kökets utseende har förändrats väldigt mycket under de senaste 20 åren. Mycket av det vi hade i väggskåpen förr, har vi idag i lättåtkomliga utdragslådor. Väggskåpen har blivit färre och kökslösningarna därmed luftigare. Köket ligger i moderna planlösningar ofta i direkt anslutning till vardagsrummet och är många gånger en del av det, och vi betraktar det som en del av dess möblering. Sällan går bokhyllan eller andra möbler hela vägen upp till taket.

I ett litet och smalt kök bidrar skåp som inte går ända upp till taket till en känsla av luftighet.

Glastak för att släppa in naturligt ljus

Med skåp som inte går hela vägen till taket kan du också göra som Puustelli Miinus och göra väggskåpets tak i glas, vilket skapar ett naturligt ljusinsläpp i skåpen. Fiffigt!

Skåptakets glasskiva lyfts enkelt ner för rengöring.

Här kan du se en del bilder från våra kunder www.puustellimiinus.com/sv/inspirerande-koksbilder

En bra fläkt är ett måste

Men allt damm och fett som samlas uppe på skåpen?

Ja, för det första så gäller det att ha en bra köksfläkt. Det är inte meningen att os och fett ska lägga sig uppe på skåpen, oset ska in i fläkten och inte någon annanstans.

Det finns de som lägger tidningspapper uppe på skåpen och byter ut det med jämna mellanrum, en enkel metod för att slippa torka av skåpöverdelar.

Vad tycker du om det här med att skåpen ska gå ända upp till taket?