
Hitta närproducerad mat i Stockholm
Efter många mörka vintermånader vaknar nu – äntligen – lusten att ge sig ut att hitta nya, roliga gårdsbutiker och mikroproducenter av ma… Läs mer »
Swipe to switch between stories
Efter många mörka vintermånader vaknar nu – äntligen – lusten att ge sig ut att hitta nya, roliga gårdsbutiker och mikroproducenter av ma… Läs mer »
Ibland är det grönare på andra sidan stängslet. Här är tio kök som inspirerar. … Läs mer »
Hela 3/4 av alla växter behöver pollineras för att överleva. Bin, humlor och andra pollinerande insekter är också nödvändiga för vår livsmedelsproduktion. Men det moderna jordbruket är ingen bra livsmiljö för dessa djur, vilket skapar problem och bygger upp risker för framtiden. Om allt detta berättas i SVT:s film Bieffekten, som ger en bitvis skrämmande bild av hur vi sakta manipulerar oss själva in i en återvändsgränd. Läs mer »
Det är lätt att minska din energiförbrukning i köket. Electrolux ger oss nio enkla tips för hur du gör. Läs mer »
Naturens gång sker hela tiden runtomkring oss. Just nu håller vissa växter på att blomma ut, medan andra fortfarande har mycket kvar att ge. Läs mer »
Försäljningen av ekologiska livsmedel ökar kraftigt i Sverige. Det har gått så långt att det många gånger råder brist på produkter på de ekologiska hyllorna. En trend som är här för att stanna? Läs mer »
Hur går en köksrenovering till egentligen? Vad behöver du tänka på i förväg? Hur överlever du utan kök hemma under några veckor? Svaren på dessa frågor och många andra får du i vår nya bloggserie "28 dagar". Läs mer »
Redan i slutet av maj är trädgårdens första rabarber färdig för skörd. Det blir en god, syrlig saft av härligheten. Läs mer »
Helsingfors designvecka pågår just nu. Vi besökte utställningen och fick se mycket design med naturmaterial och mjuka former som gemensamma nämnare. Vi såg också att idén om det spontana eller tillfälliga fortfarande lever. Läs mer »
Utrymme för stora fester, förvaring och rejäla arbetsytor – det var några av kraven trendexperten Stefan Nilsson hade på sitt nya kök på lantstället. Resultatet är en luftig dröm som lyckas kombinera starka färger i en harmonisk helhet. Läs mer »
Första veckans köksrenovering är klar. Under veckan har det nakna rummet klätts in och förberetts för nästa veckas färg och kakel. Såhär gick det till. Läs mer »
Torktid är ett begrepp att hata. Men arbetet med köket i Bandhagen går framåt. Läs om det och familjens tips för hur du planerar ett nytt kök och förbereder dig för en köksrenovering. Läs mer »
Köksrenoveringen i Bandhagen har passerat hälften: denna vecka har inredningen börjat monteras. Se hur köket växer fram, bit för bit. Läs mer »
Sista veckan med köksrenovering i Bandhagen. Och hantverkarna håller tiden: på fredag kväll står köket klart och kan börja användas. Se hur det blev! Läs mer »
Detta är julklapparna vi drömmer om för köket. Maskiner, miljövänliga redskap, kryddträdgård och mycket annat. Här får du tipsen som löser sista minuten-klapparna till hemmakocken. Läs mer »
När köket i radhuset från 1955 till slut började falla i bitar var måttet rågat och familjen bestämde sig för att skaffa ett nytt kök. Resultatet är ett ljust, luftigt kök på litet utrymme som fungerar både som arbetsplats och umgängesrum. Läs mer »
I helgen firar vi Puustellis 95-årsdag med massor av bra erbjudanden. Boka ett hembesök och ta chansen att spara tusenlappar på ditt nya kök. Läs mer »
Rätt ljus är A och O för helheten i ditt nya kök. Men ack så lätt att glömma i planeringen. Här går vi igenom det viktigaste och ger dig tipsen som får dig ur startgroparna. Läs mer »
Från Sveriges Mästerkock till egna krogen ”800 grader”: för reklamdesignern Anders Östblom blev 2014 omtumlande. Även hemma, där 70-talsköket bytts ut mot ett miljövänligt kök från Puustelli Miinus. Läs om Anders och Marias köksrenovering. Läs mer »
Än är det bara mars, men för den som vill maximera sin tomatskörd i sommar är det hög tid att sätta igång odlandet. Oavsett om du har växth… Läs mer »
När stylisten Isabelle McAllister började leta kök till sin nya lägenhet hamnade hon i Puustelli Miinus butik i Täby. Och där föll hon pladask för Miinuskonceptet. Läs mer »
Isabelle McAllister berättar om hur hon gjort alla val inför sin köksrenovering. För det ÄR många val – av färger, material och mycket mycket annat ... Läs mer »
Tiden då vällagad mat var synonymt med timmar framför spisen är förbi. Här är fem nya köksprodukter som spar tid åt dig – utan att tumma på s… Läs mer »
Isabelle McAllister har flyttat in i sin nya lägenhet. Som tur är filmade hon hela renoveringen – nu får du chansen att glutta in i Isabelles renoveringshjärna och se lägenheten växa fram. Läs mer »
Nu är det äntligen dags: på lördag öppnar vi vår första Miinusbutik inne i Stockholm. Passar du på att besöka oss under invigningshelgen har… Läs mer »
Åse Miljateig är effektivitetskonsult och övertygad om att ordning och reda gör kökslivet enklare. Dessutom spar det tid, minskar stress och… Läs mer »
Vi har sett henne i program som Äntligen hemma och Fixa rummet, inspirerats av henne i mängder med tidningsartiklar och fått smarta r… Läs mer »
Nu har Isabelle McAllister och hennes familj hunnit leva med sitt nya Miinuskök i några månader. Hur har det funkat? Isabelle berättar. Läs mer »
Håll maten fräsch längre och slipp slänga skämd mat med dessa enkla tips för varma sommardagar. Läs mer »
Den perfekta sommaren består av solheta dagar, svalkande bad och ljumma kvällar i gott sällskap. Och dessa recept från några av Sveriges mest… Läs mer »
Med en vass kniv blir maten godare. Råvarorna behåller sin smak, konsistens och saftighet. Det hävdar Johan Almling, grundare av knivakademin. Vi bad honom berätta hur en kniv ska skötas för att fortsätta vara kökets viktigaste verktyg. Läs mer »
Barn gillar att hjälpa till i köket. Genom att redan från början planera in barnen när du bygger nytt kök, bygger du bort trängsel och orosmoment och kan njuta till fullo av umgänget med dina minikockar. Läs mer »
Det första du gör när du ska renovera köket är att riva ut den gamla köksinredningen. Sedan gäller det att klara sig utan spis, diskho och allt annat tills det nya köket är klart. Här är några tips om hur du gör det enklare. Läs mer »
Bagarens procent gör hemmabakningen enklare och roligare. Lär du dig behärska procenten, lär du dig också bedöma recept som proffsen. Vi reder ut hur det funkar. Läs mer »
Sedan Puustelli lanserade sitt banbrytande kökskoncept Miinus i Sverige 2014 har köket blivit en favorit hos många designer. Nu växer Miinus och öppnar fler butiker i Stockholm och övriga Sverige. Under Hem, villa & bostadsrätt-mässan får ännu fler chans att upptäcka kökskonceptet. Läs mer »
Platsbyggda möbler och kontraster är två tips inredningsarkitekten Helena Forsberg ger för att skapa ett personligt kök. Läs mer »
En halvtimme om dagen – så mycket tid lägger vi i genomsnitt på att diska och duka undan mat. Men köksstädningen kan göras enklare genom att välja rätt redan från början. Här är sex tips på hur du kan tänka. Läs mer »
Anders Hallström fick idén att göra om sitt radhus från 1968 till ett toppmodernt miljöhus. När det var dags att välja kök, visade det sig att det bara fanns ett enda verkligt alternativ för miljömedvetna köksrenoverare. Läs mer »
Rätt köksfläkt renar luften utan att kosta onödigt mycket pengar. Vilken lösning är bäst för dig? Vi förklarar för- och nackdelar med kolfilter, utsugsfläkt och alliance-fläkt. Läs mer »
Fyra kvinnor en och man kommer att bli några av årets viktigaste trendsättare, tror vi. Gemensamt är att de alla har en blogg och ett stort antal följare i sociala medier. Vilka av dessa följer du redan? Läs mer »
Gott Nytt År! Vi har laddat för en bra start på köksåret med fina erbjudanden för dig som vill renovera köket eller bygga nytt kök. Och nu i… Läs mer »
Målet har varit ett giftfritt och miljövänligt boende. För att komma dit fick familjen Sarlin bygga sitt eget hus. Till köket valde de Puustelli Miinus köksinredning: ”Det är skönt att slippa andas in gifter”, säger paret om sitt nya hus. Läs mer »
Ha köket klart före midsommar I helgen startar vårkampanjen med stor kökshelg. Öppet lördag och söndag mellan klockan 11-15. Beställ ett nytt kök senast 15 maj så har du det klart före midsommar. Välkommen! Läs mer »
Vad händer när man sätter in ett kök med ultramodern stil i lantlig miljö, allt i 100% vitt? Vi följer med Richard Moberg på Puustelli Miinus till Vallentuna, där monteringen av ett Miinuskök blev klart för en dryg månad sen. Läs mer »
Vilka är de viktigaste ytorna i ett kök, var är beredningsytan och vad är en avställningsyta? Läs mer »
Nu kör vi en repris på den uppskattade Pizza kvällen. Vi ordnar med butiksbakad ekologisk pizza samt lite gott att dricka. Alla är välkomna den 14 juni mellan kl 16:00-18:00. Birger Jarlsgatan 88, Stockholm Läs mer »
Undrar du vad Puustelli Miinus är för något? Onsdagen den 22/6 och Torsdagen den 23/6 finns vi på plats på Percys Kött i Sollentuna för att d… Läs mer »
Första gången som många ser en stomme från Puustelli Miinus höjer de på ögonbrynen. Den är helt klart annorlunda men fördelarna är många. I… Läs mer »
40% av det vi slänger i ett hushåll är matavfall som vi kan omvandla till biobränsle. I den här filmen berättar Pekka hur du går till väga… Läs mer »
Oftast behöver du kallt, varmt eller tempurerat vatten för att skölja av händerna. Pekka berättar för dig vilken blandre som du ska välja då. Läs mer »
- I finskan kallar vi det för "kylmiö", men det finns igen motsvarande ord för det i svenskan så jag kallar det för "elektrisk jordkällare", berättar Pekka i den senaste videobloggen. Läs mer »
Hur får du det frysta brödet perfekt? För de som har tinat bröd i micron vet att det är väldigt lätt att köra brödet för länge så det blir se… Läs mer »
Nu finns supermiljököket Puustelli Miinus i Nyköping. Kökskonceptet har utvecklats för att vara ett framtidskök och minskar miljöpåverkan med hälften, jämfört med ett vanligt kök. Läs mer »
Kocken och köksmästaren Oscar Ljungqvist är delägare i flera restauranger i Västerås. Hans gedigna erfarenhet från restaurangköket blev en stabil grund när han och fästmö Emilie Nygren renoverade köket hemma i villan. Läs mer »
När Hauschild + Siegel bygger 55 banbrytande hyresrätter och 31 cykelmotellrum i Västra hamnen i Malmö väljer de Puustelli som köksleverantör. Bostadshuset blir det första i Malmö som byggs utan plats för bilar, och det första i Sverige som nybyggs med supermiljököket Puustelli Miinus. Läs mer »
Richard Moberg blir projektledare för Puustellis nystartade avdelning för ny- byggnadsprojekt. Kombinationen av miljökonceptet Miinus och kökstillverkarens helhetserbju- dande gör dem till en stark utmanare på projektmarknaden. Läs mer »
I 25 år har Annemarie Fredriksson och Marie Selstig sålt köksinredningar till hundratals nöjda kunder från sin butik på Stockholmsvägen i Nyköping. De gör det med guldkant: företagarna och deras butik är en förebild hos hela Puustelli och deras arbetssätt kallas internt för ”Nyköpingsmodellen”. Läs mer »
Nu kommer Puustellis produkter att paketeras på ett mer miljövänligt sätt efter många år med plastförpackningar. Läs mer »
Nu finns en grön nyhet i Vaksala: Puustellis köksbutik i Uppsala har fått in supermiljököket Miinus i sortimentet. Den 1 september inviger vi den nya köksutställningen med buller och bång – kom och se den revolutionerande köksinredningen! Läs mer »
Vi gjorde en intervju med trendspanaren Stefan Nilsson och frågade vad han tror om nästa års kökstrender. Det här är tre kökstrender som vi kommer att se mycket av i köket under 2019. Läs mer »
Miinus är en köksinredning med principer där målet och värderingarna skiljer sig från dem hos ett standardkök. Fokus ligger på optimal ekologi, en köksinredning där alla delar möter kraven på hållbar utveckling under hela livscykeln. Läs mer »