​

Nu har vi flyttat. Och renoverat. Igen.
På 25 år har det blivit fem ställen i Storstockholm.

1990 köpte vi och totalrenoverade svärföräldrarnas 40-tals hus i Södertälje. Då blev det ett kök med slät pärlgrå lucka och bokdetaljer.

Rustikt och Provence

Vi bodde där i några år, sedan ville vi komma närmare den första Puustellibutiken som låg i Täby Centrum. Nu byggde vi en helt ny villa i Täby Kyrkby, året var 1992 och nu skulle köket vara ett lantkök med inspiration från Provence. Rustik rosenträlaserad ekspegellucka, kaklad hörnkåpa och terrakottagolv.

Från Täby till Ekerö och mer stilrent

1999 går flyttlasset till ett nybyggt hus, som vi hade ritat, i Ekerö Sommarstad. Nu skulle det vara ett lite stilrenare kök, men fortfarande en trälucka i oljad Ek och sjösten på väggarna.

Modernt i paradiset

2004 hittar vi ett paradis på norra Färingsö, Harholmen, där vi bygger ett hus i New England stil och nu är köket modernare, luckor nertill i mörkbrun ek och upptill vitt.

Tjänstebostad från 30-talet

Nu ville vi få lite bättre kommunikation med bussar för barnen så vi bestämde oss för att börja leta efter ett nytt objekt. Med lite tur så hittade vi vårt nya ”smultronställe” med utsikt över  Svartsjö slott.

Ett stenhus från 1930. Byggd som tjänstebostad för personal som jobbade på Svartsjöanstalten då Svartsjö slott var ett fängelse.

Vårt nya hem – ett stenhus från 1930-talet.​
Vårt nya hem – ett stenhus från 1930-talet.​
Köksutrymmet före renoveringen.​
Köksutrymmet före renoveringen.​

Nu hade jag börjat jobba med Puustellis nya ekologiska kökskoncept, ett helt nytt sätt att bygga kök på, en helt ny standard. All den kunskap som jag har om kök och kunskapen om kökskonceptet Miinus, gjorde det helt omöjligt att välja något annat än Miinus.

Hela familjen älskar matlagning och jag har en speciell kärlek till ”saluhallar”. Vi ville skapa ett rum som skulle inspirera till matlagning.

​
Den öppna stommen visar kaklet bakom skåpet.​
Den öppna stommen visar kaklet bakom skåpet.​
Skönt med färdigplanerad förvaring även för kokböckerna.​
Skönt med färdigplanerad förvaring även för kokböckerna.​
En rejäl kyl med fryslåda.​
En rejäl kyl med fryslåda.​

Äntligen har vi fått vårt nya Miinuskök i svart ek, vita mattslipade glasluckor på väggskåpen. Keramiska bänkskivor (ser ut som slipad betong).

Allt är ekologiskt och hållbart. Vi älskar designen, detta är ett helt nytt sätt att bygga kök på. Ett vanligt kök består till 95 procent av spånskiva, laminat, mdf och melamin – ett Miinuskök innehåller 0 procent av detta.

Aldrig har matlagning varit roligare och maten smakat bättre! Läs gärna mer om Miinusköket på www.miinus.se.

 

Pekkas val

  • Rostfri kyl & frys, 75 cm, från Finska Festivo. Den har 3 temperaturzoner (kyl, frys, noll-zon)   
  • All maskinell utrustning från Neff, bästa energiklass.
  • All belysning med LED.
  • Kökstapet från Sandersson, Bell Flower.
  • Kakel och klinker från Lhådös kakel.
  • Sensorstyrd blandare från Oras.