Vem tror du kommer inspirera mest i våra hem nästa år? Vi tror dessa fem - några av landets mest populära och inflytelserika inredningsprofiler.

Clara Lidström driver Sveriges största designblogg, Underbara Clara.
Clara Lidström är hela Sveriges Underbara Clara. Foto: Paulina Harr.

Clara Lidström

Det är naturligt norrländskt och ombonat när vi inreder våra hem som Clara Lidström. Eller Underbara Clara som vi känner henne bättre som. Clara bloggar, föreläser, pratar i radio och inspirerar dagligen 48 000 följare på Instagram. Dessutom har hon en mängd utmärkelser för hennes entreprenörskap. Företagsamma Underbara Clara kommer fortsätta göra avtryck under 2016.

 

Bild på Stefan "Trendstefan" Nilsson.
Stefan Nilsson är en av Sveriges mest inflytelserika trendvagabonder.

Stefan Nilsson

Designvagabonden Stefan Nilsson är en av Sveriges mest mediala trendexperter och har ofta en plats i teve, radio och i tidningar – och på vår blogg. Under sitt alias Trendstefan reser han världen runt och hämtar nya trender och stilar att fylla våra hem med.
Stefan har utsetts till en av de mäktigaste i Designsverige av tidningen RUM – sex år i rad. Vi är övertygade om att 2016 blir det sjunde.

 

Bild på Em Fexeus
Em Fexeus driver Sveriges första inredningsblogg: Ems designblogg. Foto: Mikael Axelsson.

Em Fexeus

Em Fexeus lever, andas och bloggar skandinavisk design. Mjuk minimalism och vacker funktionalism – så beskriver hon själv det nordiska designspråket. Och visst har hon rätt. Det tycker vi, och säkert många hennes 132 000 följare på Pinterest.
2005 startade hon landets första inredningsblogg. Idag nämns hon som en skandinavisk designs ambassadör och har en stor del i att det skandinaviska kommer att fortsätta synas i våra hem 2016.

 

Bild på Isabelle McAllister.
Isabelle McAllister är en av landets mesta inredningsprofiler. Foto: Martin Cederblad.

Isabelle McAllister

Isabelle inspirerar med glädje och färg – både personen och inredningsmässigt. Hon är en av landets mesta teveinredningsprofiler men syns lika ofta i tidningar, på sin blogg och på Instagram där hon har över 5 000 följare. Hennes glädje i inredning och spännande personlig design kommer att fortsätta smitta av sig på hur vi inreder 2016.

Bild på Daniella Witte.
Daniella Witte driver en av Sveriges bästa inredningsbloggar 2016. Foto: daniellawitte.blogspot.se

Daniella Witte

Jordnära former och färger, hållbarhet och över 60 000 följare på Instagram kännetecknar inredningsstylisten, designern och bloggaren Daniella Witte. Ett vinnande koncept, tycker vi. Och vi är inte ensamma om det. Hennes blogg är finalist i Ikeas och Elle Decorations tävling Årets inredningsbloggare 2016.