Hembakat. Snart även på lantstället.​
Hembakat. Snart även på lantstället.​

 

Det ska sägas på en gång. Jag är ingen klippa i köket, men jag uppskattar verkligen god mat. Och jag älskar att titta på när äkta hälften lagar mat eller bakar. Oftast blir det väldigt gott också.

Trots att vi, som så många andra, har ett hektiskt schema i veckorna där en dag sällan är den andra lik försäker vi verkligen att få till ett lagat mål mat varje kväll. Det går väl i ärlighetens namn sådär, men ett par kvällar i veckan hinner vi ändå med. Och precis som för de flesta andra är det på helgen man försöker ta igen det.

Upplagt för middag.​
Upplagt för middag.​

Vi som nästan alltid är på landet på helgerna har en smärre logistikutmaning med att hinna från jobbet, hämta upp hunden på dagis, handla helgmat och ändå ta den där tidiga bussen ut mot Norrtälje. För vi vill ju hinna ut i god tid så att vi verkligen får tid att laga något riktigt gott både på fredagen och på lördagen innan det är dags att åka mot stan igen på söndagen.

Grönt. The original skönt.​
Grönt. The original skönt.​

Efter att ha haft ett provisorium nu ett tag med det mesta i köksväg undanpackat eller under uppbyggnad längtar vi båda två efter att få sätta det nya köket och alla finesser på prov. Det lär bli både långkok och storbak. Kanske bjuda över alla grannar i stugområdet på bubbel och hemgjorda snittar? Eller ställa till med kaffekalas. För att inte tala om att vi kan fira jul på landet och göra massor av god julmat på plats och inte behöva släpa med jansson och köttbullar från stan. Härliga tider, vi längtar verkligen. Under tiden får Peter utlopp för sin längtan hemma i stan …

Nyfiken Ellie.​
Nyfiken Ellie.​