Januari brukar för de allra flesta betyda två saker: halvtaskigt med pengar och en ny diet. Jag har inte riktigt bestämt mig än för vad det ska bli för egen del i år men nåt i stil med ”träna mer och äta nyttigare”.
Inte jätteunikt, jag vet… Man kanske borde välja nån roligare diet. LCHF, Viktväktarna, 5:2… Ja det råder ingen brist att välja på.

Skafferirensning – för en god sak

Vi tillbringade i alla fall helgen på landet med att rensa ut alla kakor och onyttigheter (läs äta upp dem) för att undvika alla frestelser ett tag framöver.

Välkommen vinterdiet

Även om det är svårt att hålla sig helt ifrån onyttigheter tycker i alla fall jag att det ska bli rätt skönt med mat utan saffran eller socker ett tag framöver. Apelsinerna är finfina så här års och det finns massor av svenska rotfrukter i grönsaksdiskarna. Och tycker man att det är för kallt med sallad i januari kan man lätt göra en varm nyttig soppa.

Skorpor som ger mersmak

De sista kakorna vi åt upp var våra saffransskorpor som blivit de stora favoriterna för oss de senaste åren. Vi bakar dem flera gånger under december för de har en strykande åtgång. Vill man göra liknande själv finns flera recept på nätet, till exempel Leilas utmärkta recept.
Jag passade på att fota lite när vi bakade för nån vecka sen.

​
​
​
​
Färdigt! Och sedermera uppätna, förstås.​
Färdigt! Och sedermera uppätna, förstås.​

Man kanske kan unna sig en liten laddning till om det kniper? Eller göra dem till påsk? De är ju i alla fall fint påskgula.