​

Starten på ett nytt år är som julafton för en trendspanare som jag. På matområdet finns naturligtvis en hel del spännande trender att gotta ner sig i.

Nya listor, nya trender… Ett nytt år är lite av en högtidsstund för en trendspanare som jag. Man summerar föregående år, hur blev det till slut? Och man analyserar det kommande året.
Tidningar, PR-byråer, företag, nyhetsbyråer; alla publicerar de listor över vad de tror ska komma upp på dagordningen under året som ligger framför oss.

Något lånat, något nytt ...

För mig är det som lilla julafton och jag läser det mesta, högt och lågt, brett och smalt. Här och där hittar man guldkorn och sammantaget med det jag ser på mina resor blir det underlag för mina analyser och trendspaningar.

Hetaste mattrenden 2015: hälsa

Vill man grotta ner sig lite på matområdet finns det hur mycket som helst att läsa. Mat, och framförallt hälsofrågor, fortsätter att vara väldigt viktiga under 2015. En trendrapport som jag tycker har en del att komma med är The Whiteman report som man kan läsa här http://www.baumwhiteman.com/2015Trends.pdf 11 trender och 22 buzzwords! Perfekt att använda som samtalsämnen på nästa middag.

Google ger mer

Googlar man finns ett överflöd av rapporter och listor, den här var också intressant http://www.takepart.com/article/2014/12/25/20-top-food-trends-2015
Vare sig man tror på vad de förutspår eller inte är det kul läsning. Om ett år vet vi vem som hade rätt.

Ett gott nytt matår till er alla!

PS. Vill du höra mer kring hälsotrenden och vad den handlar om, kolla på detta inslag från Aftonbladets Frukostklubben där jag är med och berättar.