Alla julens kryddor , kanel, nejlika, kardemumma och ingefära finns i pepparkaksdegen.
Så vill man sprida juldofter i hemmet , så gör man det bäst med att baka pepparkakor. Det är bekvämt att köpa en färdig rulle med pepparkaksdeg i livsmedelsaffären.
Men det är så otroligt enkelt att göra degen själv, mycket godare och helt utan onödiga tillsatser.

Jag började leta på nätet och hittade ett roligt recept på Leilas sida som hon tagit från en duktig pepparkaksbagare i Göteborg. Hon har tillsatt lite peppar utöver orginalreceptet, ja det heter ju ”pepparkakor”, då kan man väl ha i lite peppar.

Degen skall stå i kylen i ett dygn, så nästa dag kan man baka pepparkakor till levande ljus och julmusik!

Det som är bra med pepparkaksdegen är att du kan göra en större sats och ha den i kylen i ett par veckor. Man kan lätt kavla ut lite deg och slänga in en plåt i ugnen när man får lust att få helt nygräddade pepparkakor till kaffet samt lite juldoft i huset.

Recept

Här finner du receptet till Olles spröda pepparkakor