För två år sedan blev jag, min man och vår beagle med sommarhus. Vi hade rätt länge länge funderat på vi är sommarhusmänniskor, men när vi såg det lilla huset utanför Norrtälje i Roslagen så visste vi, det. Se just det vi skulle ha.

Så här i efterhand är det svårt att sätta fingret på vad som fick oss att bestämma oss på några sekunder. Det är inte den lilla romantiska röda stugan med vita knutar eller stugan vid havet med milsvid utsikt över en obruten horisont. Det är helt enkelt en rätt ordinär sportstuga från 70-talet. Väl underhållen men inuti hade inget ändrats sedan -73 ... Mycket orange och furu var det. Det var när allt kommer omkring troligtvis just den utmaningen som gjorde att vi föll pladask. Projekt ”förflytta 1973 till 2014” hade inletts.

Rätt snart började det klia i fingrarna för att göra om köket. I en öppen planlösning som vi har syns köket hela tiden. Vi målade de orange köksluckorna vita medan vi funderade på vilket kök vi egentligen ville ha.

I oktober 2013 höll jag föredrag på Hem&Villamässan och Peter var där för att lyssna och hålla sällskap. Efter föredraget passade vi på att ta ett varv helt förutsättningslöst i köksutställningarna. Det mesta såg ut ungefär som förväntat, men ett kök stack ut genom att fokusera på miljöfrågan och nytänkande i material och tillverkningsmetoder. Och snyggt var det också.Jag blev nyfiken på namnet också, vadå Miinus, får man inte lika mycket som hos andra? Är det ett budgetkök?

Pekka som vi träffade i montern förklarade snabbt att Miinus står för att ta bort allt onödigt utan att pruta på kvaliteten. Och det lät ju bra.

Väl hemma googlade vi på Puustelli och Miinus och såg att köket var alldeles nytt och precis hade lanserats. Och få saker triggar igång en trendspanare som nyheter. Det här köket tåldes att tänka på.