Nu börjar rapporterna från stugan att trilla in. Vi får sms med korta meddelanden om hur det går och bilder på hur det rivs, förbereds och börjar byggas upp igen.

Vi har byggt både kök och badrum förut men då var det hemma i lägenheten och man kunde själv se varje dag hur det förändrades och sakta växte fram till något nytt. Att bygga på distans är både spännande och lite läskigt när man inte själv har möjlighet att vara på plats. Bra kommunikation med hantverkarna är A och O, särskilt när man själv inte alltid kan förklara glasklart med rätt terminologi exakt hur man vill ha det när småfrågor dyker upp.

För ett otränat öga ser det här ut som kaos. För Stefan Nilsson är det visionen om ett roligt och bekvämt köksliv som förverkligas.​
För ett otränat öga ser det här ut som kaos. För Stefan Nilsson är det visionen om ett roligt och bekvämt köksliv som förverkligas.​

Och att det dyker upp oväntade saker är nog det enda man kan vara säker på. Ett rör som inte alls gick rakt bakom skåpet, eller en märklig elkoppling som måste åtgärdas. Även i vårt väldigt okomplicerade standard-sommarhus har det redan dykt upp saker som vi kanske anade skulle vara en utmaning, men inte visste säkert. Det är då det är väldigt skönt att Puustelli tar helhetsansvaret, vi slipper själva koordinera olika hantverkare på distans och se till att rätt person är på rätt plats vid rätt tid.

Vi har en person att prata med, en person vi vet löser de problem som dyker upp.

Andra gånger har det alltid känts som ”nej, vad är det nu, vad kommer det här att kosta” när man fått sms från hantverkarna.
Nu vet man att vi tillsammans kan hitta en bra lösning och att det som behöver ordnas blir gjort utan att jag behöver börja jaga rätt på en rörmokare eller vad som kan behövas.

Så även om jag fortfarande är lika nyfiken på hur det går och även om man måste släppa lite på sitt kontrollbehov när man inte själv kan vara på plats så känns det tryggt. Vi kan verkligen se fram emot sms från killarna i stugan utan att få skrämselhicka.