När köket var beställt, alla val gjorde, kakel beställt och allt annat på plats, då var det bara att vänta.

Vänta på den där magiska dagen när man äntligen skulle få se allt ta form. Spännande!

Det ryms en del i ett kök. Exakt vad visste vi dock inte innan vi tömde, eftersom det var så opraktisk förvaring.​
Det ryms en del i ett kök. Exakt vad visste vi dock inte innan vi tömde, eftersom det var så opraktisk förvaring.​

I förra veckan tömde vi köket på alla pinaler och förberedde för rivning. Det är väl egentligen bara när man flyttar eller tömmer hela rum som man inser hur mycket saker man faktiskt har.
Peter hade gjort en liten önskelista över sånt vi borde unna oss när vi skaffade nytt kök till landet. En digital våg, en elvisp och annat som gör livet i köket lite trevligare och enklare.

Prylar, prylar ...​
Prylar, prylar ...​

Efter att ha tömt alla skåp och verkligen grävt oss ner i botten av alla opraktiska kökslådor hade vi hittat allt på önskelistan, utom en elvisp.
Häpp! Vi hade tydligen en massa saker som vi hade glömt bort för att vi inte hittade dem i vår opraktiska förvaring. Ännu en anledning att längta extra efter våra en meter breda utdragslådor.

Inget skönt soffhäng på ett tag ...​
Inget skönt soffhäng på ett tag ...​

Och den här veckan har de satt igång med rivningen. Man inser att man har med proffs att göra när hantverkarna tänker att de har rivit och förberett alla ytskikt på två-tre dagar. Hade vi rivit själva hade köket blivit klart till jul eller nåt. I alla fall kändes det så när vi pustade ut efter att ha tömt hela köket.

Äntligen klart!​
Äntligen klart!​
 

Det kändes också skönt att ha Puustellis egen personal på plats när alla stommar och vitvaror kom på lastbilen. Det fattade vi snabbt att det var ju inte bara att kånka in grejerna, utan de skulle ju helst ställas i den ordning de skulle monteras. En smart grej som man lär sig med åren antar jag.

Och bäst av allt: med modern teknik behöver man inte ens vara på plats för att få sin nyfikenhet stillad - man kan be killarna skicka en bild på mobilen varje dag.

Toppen för oss otåliga och nyfikna killar.