Så här på sommaren vill vi ut till solen och värmen.
Vem vill stanna inne och laga mat när solen gassar?

En härlig uteplats med ett ”utomhuskök”vore väl underbart !

Tänk att en vacker sommarmorgon med solsken, vindbrus och fågelkvitter få kliva ut på terassen och duka upp sin frukost. Koka kaffe, steka ägg och läsa morgontidningen.

Efter några timmar i solstolen är det dags att koka lite färskpotatis från det egna potatislandet och ta fram sillburken till lunchen. Sallad och dill finns också i trädgårdslandet. På kvällen kommer det några vänner på besök och då blir det grillat med tillbehör. Allt detta, hela dagens matlagning kan ske utomhus, i ett utomhuskök i en luftig och solig miljö.

Hur får man då ihop ett sommarkök om man inte köper ett färdigt? Det måste ju vara något som tål regn, då det regnar ibland, eller..?

Man kan tillverka en rostfri ram med diskbänk som används i storkök (välj då syrafast) eller varför inte Miinus-vattentåliga stommar och en keramisk bänksiva ovanpå.

Vad behöver man i ett ”utomhuskök”?

  • En stor och rejäl ho är bra att ha
  • 2-platts gasolhäll och ev
  • Ett litet kylskåp.
  • Grillen kan man ha separat (ex. en ”klotgrill”)

Vattnet till blandare kan kopplas med vattenslang från utomhuskranen och spolvattnet ner i stupröret. Den enda elen du behöver är till kylskåpet.

En sak är säker, matlagning kan inte bli roligare än så här!