Mycket har hänt under de senaste 30 åren i kökets utveckling, framförallt på den maskinella sidan. Jag minns mycket väl när mikrovågsugnen kom för 30 år sedan. Då var det var någonting helt sensationellt.

Efter det har det kommit induktionshällar, sensorteknik och utvecklad programautomatik. Det har kommit ugnar med färdiga tillagningsprogram där du bara väljer vad det är som ska tillagas och ange vikten.

Framtidens köksmaskiner fixar det själv

I framtiden skall ugnen kunna sköta sig helt själv, du behöver bara ställa in maten där. Ugnen checkar av vad du ställt in och vad det väger. Sen ser den till att det blir perfekt tillagat.

Kylskåpet är programmerat för att innehålla vissa varor, den skickar elektroniskt iväg en beställning och du får varorna hemkörda.

Läs gärna artikeln om hemmets nya teknik på:
http://www.svd.se/electrolux-moter-framtiden-med-pratande-produkter/om/sverige-som-innovationsland

Vad har hänt på ”skåpsidan”?

Inte så mycket de senaste 30 åren. Vi har haft våra spånskiveskåp.
Puustelli lanserade Miinus i Sverige för 3 år sedan, som var något alldeles nytt i grunden. Det var inte bara designen som var unik, utan hela köket var en ny skapelse. Nya material gör detta kök till det mest hållbara i alla avseenden. Lång livslängd, fri från gifter, halvering av koldioxidutsläppen.
Miinus är en helt ny standard.

Äntligen något nytt , på riktigt!

För att citera trendexperten Stefan Nilsson, när han första gången fick se Miinus på Hem & Villa-mässan i Stockholm,då han utbrast . ”Äntligen något nytt på riktigt”

”Jag har varit på så många nyhetslanseringar där nyheterna mest varit kosmetiska”

Miinus öppnar helt nya dörrar

Miinus unika design och konstruktion öppnar helt nya dörrar och möjligheter för att skapa riktigt roliga och hållbara kök. Länge leve Miinus!

Se mer på denna video hur Miinus är konstruerad https://youtu.be/IsoYdyteQcE